Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η οβιδιακή μεταμόρφωση της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές ,παγκόσμια πρωτοτυπία.



Έχουμε συνηθίσει στην ασυνέπεια και στη μεταμόρφωση των κυβερνητικών κομμάτων μετά τις εκλογές.
Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
Έχουμε εντυπωσιακή μετάλλαξη, μεταμόρφωση ,αλλαγή στάσης όχι της κυβέρνησης αλλά της αντιπολίτευσης .
ΝΔ, Πασοκ, Ποτάμι, καλούσαν την κυβέρνηση να φέρει κατεπειγόντως οποιαδήποτε συμφωνία  (αποδυναμώνοντας έτσι τη διαπραγματευτική της θέση) με τους δανειστές να την ψηφίσουν όπως και έγινε.
Προεκλογικά το σχέδιο προέβλεπε ότι με τη βοήθεια καναλαρχών και δημοσκόπων οι ΑΝΕΛ θα μείνουν εκτός Βουλής και έτσι ο Συριζα θα υποχρεωθεί να πέσει στα πόδια τους .
Η ΝΔ μάλιστα εγκαλούσε τον Συριζα γιατί δεν δεχόταν να συγκυβερνήσουν ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο θα έρθει πρώτος .
Πασοκ και Ποτάμι είχαν ρίξει παραγάδι και ανέμεναν , όποιος απ΄τους δύο και αν βγει να έρθει παρακαλώντας να σχηματίσουν κυβέρνηση , μάλιστα τόνιζαν ότι δεν είχαν κανένα πρόβλημα με κανέναν από τους δύο , και δήλωναν ότι δεν είχαν ιδιαίτερη προτίμηση σε ΝΔ ή Συριζα .
Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωνε  ότι θα στηρίξει κυβέρνηση Συριζα χωρίς προαπαιτούμενα.
Έτσι ενώ προεκλογικά ο Συριζα ήταν για όλους τους παραπάνω φερέγγυος , αξιόπιστος και περιζήτητος κυβερνητικός εταίρος μετά το (εκτός σχεδιασμού ) αποτέλεσμα των εκλογών και αφού έμειναν εκτός κυβέρνησης ,όλα αυτά ξαφνικά άλλαξαν .
Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι αυτοί είναι αντιμνημονιακοί , είναι κατά των φόρων (που είχαν ψηφίσει) και δεν θα ψηφίσουν τους επί μέρους εφαρμοστικούς νόμους (που επίσης είχαν ψηφίσει συνολικά) γιατί ο Συριζα είναι αφερέγγυος και αναξιόπιστος !
Επειδή αργούν οι επόμενες εκλογές δυστυχώς θα διατηρήσουν τις έδρες τους στη βουλή για αρκετό διάστημα ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας