Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Αδειες καναλιών : Φωνάζει ο κλέφτης "θα είναι αδιάβλητη η διαδικασία όπως της Digea ;;; "



Μέχρι σήμερα οι τηλεοπτικοί σταθμοί επί 26 χρόνια λειτουργούν με προσωρινή άδεια, «δοκιμής τοπικού τηλεοπτικού σταθμού  » που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε σε «  προσωρινές ειδικές άδειες »  και χάρισε τζάμπα και  χωρίς διαγωνισμό στους ...νταβατζήδες !!!!!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία  !!!!!        
  

Και ήρθαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι με την ψηφιοποίηση του σήματος και έκαναν τον μοναδικό αδιάβλητο διαγωνισμό με την  DIGEA !!!!!!!
Ενδιαφερόμενοι ήταν η ΕΡΤ ,η Digea ( η εταιρεία που συνέστησαν παράνομα οι 6 καναλάρχες  νταβατζήδες αφού σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς και τους εθνικούς κανονισμούς ο πάροχος δικτύου δεν μπορεί να είναι και πάροχος περιεχομένου) η ΦΟΡΝΕΤ , ο ΟΤΕ και η Digital Union . Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ τον μεγάλο ανταγωνιστή των καναλιών , οι άλλοι 3 αποσύρθηκαν ( αφού έλαβαν το κάτι τι τους από το καρτελ των 6 ) και ο μεγάλος παγκόσμιος αδιάβλητος διαγωνισμός έγινε με συμμετοχή ΜΟΝΟ της  Digea !!!!!!!!! Ετσι αφού τροποποιήθηκε ο νόμος ώστε να διαγωνιστεί ΜΟΝΟ ένας και να έρθει πρώτος ,το καρτελ των 6 ανέλαβε για 15 χρόνια την εκμετάλλευσή των συχνοτήτων με το τεράστιο ποσόν των 18,39  εκατ. ευρώ !!!!!! Να σημειωθεί ότι ΜΟΝΟ στον προυπολογισμό του 2014 είχαν εγγραφεί έσοδα 291,5 εκατ. ευρώ από τις συχνότητες αυτές !!!!!! Τα υπόλοιπα από τις συντάξεις . Υπολογίστε για 15 χρόνια πόσα εκατομ. χαρίστηκαν .
 
Οταν η κυβέρνηση  ξεπάγωσε την φορολόγηση των διαφημίσεων ( Ενώ ήταν μνημονιακή υποχρέωση ήταν ο μόνος όρος που διαπραγματεύτηκαν και κατάφεραν να κερδίσουν και να παγώσουν οι ΣαμαροΒενιζέλοι αφού το αντάλλαξαν με ισοδύναμο την περικοπή των συντάξεων) και  ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών από μηδενική βάση άρχισε το ...πανηγύρι. Οι καναλάρχες εδωσαν εντολή σε ΝΔ, Πασοκ , Ποτάμι , και από κοντά  ο Λεβέντης να μπλοκάρουν στη βουλή τον ορισμό νέων μελών του ΕΣΡ η θητεία των οποίων είχε λήξει , αφού το σύνταγμα απαιτεί πλειοψηφία των 4/5 ( Αργότερα ο Λεβέντης ζήτησε συγνώμη γιατί όπως είπε παρασύρθηκε από τον Μητσοτάκη!!!!!) .
Ετσι νταβατζήδες - καναλάρχες και τα 4 κόμματα ειρωνεύονταν την κυβέρνηση παίζοντας το << Δεν περνάς κυρά Μαρία δεν περνάς ...... >>  Οταν η κυβέρνηση εξαντλώντας όλα τα περιθώρια δεν κατάφερε να λειτουργήσει το ΕΣΡ κατέφυγε σε νομοθετική ρύθμιση αναθέτοντας την διαδικασία αδειοδότησης στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας . Τώρα το μέτωπο των παραπάνω κομμάτων και των καναλαρχών είναι στα χαρακώματα , γιατί 4 άδειες και όχι 14 , 24 , 34 και πάει λέγοντας  αφού υπάρχει η τεχνική δυνατότητα ( ώστε η κυβέρνηση να παρακαλάει τους καναλάρχες να πάρουν μία άδεια ). Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι οικονομικό και όχι τεχνικό αφού  η διαφημιστική πίτα μίκρυνε και τα υπάρχοντα κανάλια λειτουργούν με δανεικά και αγύριστα , χρωστούν στις τράπεζες πάνω από 1 δις ευρώ . Ο διαγωνισμός δεν θα είναι αδιάβλητος ( όπως της Digea ) . Να τον κάνει το ΕΣΡ  (που αυτοί δεν επιτρέπουν να συσταθεί ) και πολλά τέτοια χαριτωμένα . 
Με όλους τους παραπάνω λόγους οι καναλάρχες συνέταξαν 23 αιτήσεις ακύρωσης των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού προς το Συμβούλιο Επικρατείας και ζητούσαν  ασφαλιστικά μέτρα .

Ολοι οι νομικοί ισχυρισμοί των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών που προέβαλαν στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ως αβάσιμοι και αλυσιτελείς                                                                                    Ακόμα και αν κάποιος δεν είχε παρακολουθήσει όλο το ιστορικό μόνο από την λυσσαλέα αντίδραση τών καναλαρχών που φοβούνται ότι θα μείνουν απ' έξω γιατί για πρώτη φορά δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τις εξελίξεις φαίνεται ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι ή πρώτη αδιάβλητη δημόσια δημοπρασία προς όφελος του δημοσίου. Η πρώτη δημοπρασία που δεν μπορούν να την στήσουν οι συμμετέχοντες γιατί οι μισοί τουλάχιστον δεν .... καταλαβαίνουν τίποτα , αντί για τη γνωστή λογική του καρτέλ που προσπάθησαν να χτίσουν (παλιά τους τέχνη κόσκινο) ή κόντρα εξελίσσεται στο ....ο θάνατός σου ή ζωή μου.
Είδωμεν .

                                                                                     




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας