Social Icons

twitterfacebookrss feedemail

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η σύγκρουση είναι μετωπική και καθολική

Μιχάλης Βασιλάκης γραμματέας του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου

Το Συμβούλιο της επικρατείας  με ψήφους 14-11 προχώρησε σε μια απροκάλυπτα  προκλητική, πολιτική απόφαση με απολύτως έωλο νομικό υπόβαθρο όπως φανερώνει και η ίδια η ισχνή και οριακή της πλειοψηφία.
Στο όνομα ενός αμαρτωλού θεσμικού φαντάσματος   Ε.Σ.Ρ. που δημιούργησε και συντηρεί το σύστημα της διαφθοράς, της  διαπλοκής και της υποτέλειας επιχειρείται εκβιαστικά η δημιουργία ενός κενού εξουσίας με την απαγόρευση νομοθετικής πρωτοβουλίας και νομοθετικής αρμοδιότητας  των θεσμικών και εκλεγμένων πολιτικών οργάνων (κυβέρνηση- βουλή). Δηλαδή: «Δεν υπάρχει Ε.Σ.Ρ., δεν μπορεί να λειτουργήσει  ούτε η κυβέρνηση ούτε το  κοινοβούλιο για να μη ξεφύγει η διαχείριση  της εξουσίας από τους σκοτεινούς διαδρόμους του τρίγωνου της διαπλοκής».
Όμως το Ε.Σ.Ρ. δεν είναι ανεξάρτητη εξουσία. Είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή κατ’ εξουσιοδότηση και εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης του και πολύ περισσότερο αν υπονομεύεται αυτή, τότε οι αρμοδιότητες του  επιστρέφονται στο σώμα που την εξουσιοδοτεί δηλαδή το εθνικό κοινοβούλιο. Κενό εξουσίας δεν μπορεί να υπάρχει.
Δεν είναι λοιπόν ο νόμος αντισυνταγματικός.  Συνταγματική ανωμαλία δημιουργείται  δυστυχώς και εξ’ αντικειμένου με την απόφαση της πλειοψηφίας του Σ.Τ.Ε.
Ο στόχος του χρεωκοπημένου παλαιού πολιτικού συστήματος ήταν και φανερός και διακηρυγμένος πολύ πριν. Σε αυτόν έριξε και ρίχνει όλες τις δυνάμεις και εφεδρείες του. Αυτή τη στόχευση εμφανίζει  σήμερα αυτό το σύστημα να σφραγίζει και με την απόφαση της ισχνής πλειοψηφίας του Σ.Τ.Ε.

Η σύγκρουση είναι μετωπική και καθολική και θα ξεδιπλώνεται καθημερινά.
Κανείς δεν μπορεί ούτε να είναι, ούτε να παριστάνει τον ουδέτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας